20 Aralık 2015 Pazar

pazar6lısı:noel baba'dan istediğim kitaplar

Günaydın blogger cemiyeti :-)
Guzel, gezmelik bir pazar..
Komitesi olmayan siz sevilen kullar icin gezmelik..
Benim icin -insallah- çalışmalık bi pazar..
Neyse gelelim etkinliğimize :-)
Pazar 6lısi konusunu begendikce ve vaktim oldukca yapmaya çalıştığım bir etkinlik :)
Bu sefer teması çıngil bells :P
Aslında okumadikca cokca kitabım var ama altı tane istek cikaririm bence.. eh insanoglu aç gözlü bisi zaten..


1)damızlık kızın öyküsü-margaret atwood
Ay yaa bu kitabi 3 yıldır istiyorum ama basımı yok.. bi tek nadir kitapta var, oradaki fiyati da en son 30-40 arasiydi..yani sevgili noel'cim gelirken torbaya bunu da atarsan cok sevinirim :-)

2)örümcek ağındaki kız-stieg larsson, david lagercrantz
Millenium serisini begenerek okumustum lisedeyken.. simdi malumunuz son kitabi cikti.. ama ben almadim.. noel de getirmezse uzun sure olmayacaga benziyorum :/

3)tespih ağacının gölgesinde-harper lee
Kitabı begenen de begenmeyen de esit sayıda..bülbülü oldurmek daha cok begenilmis.. okumayı isterim ama begenmeyip parama üzülmek istemiyorum.. burda iş noel'e düşüyor bittabii :P

Tumblr'dan alıntı

4)chreub serisi-robert muchamore
Bu seriyi kitap eyleminin son yazisinda gördüm.. 12 kitaplik'mis.. hem ben hem de okumayi pek sevmeyen kardeslerim icin istiyorum bu kez.. konusu onlar tarafindan begenilebilir..

5)sylvia plath'in eksik kitapları
Günlükler, ariel ve seçme şiirleri, sırça fanus elimde var.. digerleri de olsa cok şeker olmaz mi?? En azindan jonny panik ve rüyaların kutsal kitabı'ni gelirken torbaya koyuverirsin noel baba :P

6)grimm masallari'nin orjinali
Lady witch son yazisinda grimm kardeslerle yaşadığı pürüzü anlatinca konusu geçmişti.. hanimkizimiz fark etmeden eşşek'in aklina grimm kardeşleri düşürdü :D

Benim istediklerim bu kadar ama hicbiri gelmese de olur , elimde yeterince kitap var.. cok şükür :-)
Hepinize mutlu pazarlar, guzel bir hafta içi dilegiyle..
Sinavi yakin olanlara da -misal ben- bir sinavda başarılar duası alabiliriz :D

Sağlıkla,kitapla ve umutla kalın!
_dr.coffee'den sevgilerle
Not:suraya da sule uzundere'nin yazisini koyayim.. bi de onun listesine bakın :-)

50 yorum:

  1. Cherub serisine ben de bayılıyorum ki :) Çocuklarla tekrar tekrar okuyoruz. Üstelik de bizim gibi haber izlenmeyen evde büyüyen çocuklar biraz dünyanın gerçeklerinden haberdar oldular :)

    Tesbşh Ağacının Gölgesinde'yi annem aldı ama okuyup okumamaya karar veremedim. Seven kimseyi görmedim daha. Sanırım hayalimdeki ailenin değişmesini istemiyorum.

    Noel Baba getirsin sana istedipin kitapların hepsini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın tarihte okumak isterim cherub'i.. hem sen hem de kitap eyleminden referansı var sonucta :-)
      Sanirim tesbih ağacının gölgesinde'yi okuyanlarin en buyuk hayal kırıklığı atticus'un değişmesi.. biraz bundan da begenilmemis olabilir.. ama insanlar dinamik, degiskendir ve kitapta guzel anlatılmış ise okunabilir bence..
      Noel baba'ya pek guvenmiyorum ama okurum insallah hepsini :-)

      Sil
  2. Kitap dağıtan bir noel babaya gerçekten ihtiyacımız var :D Sınavında başarılar diliyorum, benim de finallerim başlamak üzere :)) Stresli bir iki hafta kapıya dayandı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman ikimize da başarılarr :-)
      Kitap dagitan noel baba kadar kitap indirimi yapan yayinevlerine ihtiyacımız var bence :-)

      Sil
  3. Ay benim listemi de eklemişsin buraya. Ne kadar mutlu oldum :-) Çok teşekkür ederim.

    Ejderha Dövmeli Kız serisini okumadım ben. Bir arkadaşım da çok iyi olduğunu söylemişti ama denk gelmedik bir türlü. Filmini izlemeyeyim de belki önümüzdeki zamanlarda okurum.

    Bülbülü Öldürmek bende de var ama henüz okumadım. O da okunacaklar listemde.

    Sylvia Plath hiç okumadım ben. Hayatını anlatan filmini izlemiştim ama filmi de pek sevmemiştim. Sanırım bu yüzden hiç yazarı merak edip okumadım. Eğer iyi diyorsan ona da bir şans vereyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah senden gördüm, ilham kaynağı oldun resmen :D
      Bence kitabi daha guzel, kitap her zaman filmden güzeldir :-)
      Bülbülü öldürmek guzel kitap yaa.. çocuk bakış açısiyla anlatılmış olduğu icin güzel biraz da bence :-)
      Filmini ben de begenmedim..daha dogrusu ışıklandirmasi cok az, karanlik bi filmdi..hep kış mevsiminde gibiydi ama kitaplari guzel.. sırça fanus'u tavsiye ederim.. biraz melankoliktir :-)

      Sil
  4. o son maddeyi görünce resmen içim eridi. gitti, bitti.
    kim sorarsa taa istanbul seyahatimde tüyaba gittiğimde ilk alacağım kitaptı. yine arada kaynayıp durdu. tek tüyap faslında değil, her kitap alışverişimde böyle oluyor. yeni yeni kitaplar gördükçe liste hayal oluyor. ve kesinlikle müthiş bir liste olmuş. bayıldım coffe! bu arada sınavların başarılar dilerim. :)
    ben de şu aralar sınav koşuşturmasından mütevellit pek buralarda bulunamıyorum. o.o

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kisa zamanda edinirsin umarim kitabi :-)
      Hep oyle oluyor zaten.. bi kitabi isteyip duruyoruz sonra bir turlu qlmaya firsat olmuyor falan.. ama iyi oyle daha cok merak ediyoruz kitabı :P
      Sinavlarda basarilar dilerim!!

      Sil
  5. benim listemi görse Noel Baba istifa falan eder herhalde yazık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayinlasana sen de listeni :-)
      Yok yaa noel'e ne koyacak senin listen :P

      Sil
    2. Tesekkur ederim yazdigin icin :-)

      Sil
  6. Benim çoraba da Tesbih Ağacının Gölgesinde atsa ne güzel olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen iletiyorum kendisine, harper lee 2 oldu diye :)
      Tabi yilda bi kere iyilik yapan birine ne kadar guvenebiliriz bilmiyorum :/ en iyisi kendimiz para biriktirip alalim :D

      Sil
  7. Ne diyelim hayırlı noel babalar olsun efem , inş gönlüne göre çıksın hep hediyeler , cherubu kardeşlerin daha çok sevebilir harbiden ama bence biz de severiz ya , en azından ben seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay yok ki bana hediye eden eş dost.. bizimkiler hep bi fakir :P
      Ben cherub'u sevecegime eminim kii.. ustune onlarin sevecegine de eminim.. iki kat eminim :D

      Sil
  8. Çehov'dan öyküler diyeceğim ben de sana,meslekdaşımız ya hem klasik yazarlardan ya,seversin eğer okumadınsa oku bak,örümcek ağındaki kızı da Larson yazmadı biliyorsun değil mi,Larson serinin yayınlandığını bile göremeden kalp krizinden öldü.Son kitabı onun notlarından yola çıkarak başkası yazdı,ben de alıp okuyacağım,nasıl yazmış merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  9. Ya benim yorum anonim gitti,bendim o

    YanıtlaSil
  10. Bu listeye bir de Noah Gordon-Hekim eklemek istiyorum,bayılacaksın,hem de mezun olmadan okumalısın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cehov'un secme oykuler diye kitabini aldim ama daha okumadım.. eve donunce okuyayim hem tavsiyeniz uzerine :-)
      Millenium serisinin yazarinin ne yazik ki oyle acikli bi olayi :/ umarim son kitap ona yakışır sekilde yazılmıştir.. açıkçasi konusu pek sarmadi ama ben de merak ediyorum :)
      Noah gordan'i okumustum ilk yilimda :-) hatta yorumu da var ama yorumu tekrar okuyunca pek begenmedim yazimi :D daha iyi bisi yazabilirmisim o kitap icin :-)

      Sil
    2. Bulamadım ama ben yaa,başım döndü araya araya

      Sil
    3. Tam yorumu yolladım yanda gözüme Noah Gorson çarptı.Ben o kitapta doğuyu körüleyen bir anlatım alfılamamıştım oysa.Olanı olduğu gibi anlatmış bana göre.Belki sen o sırada bir nedenle doğu konusunda hassastın ve böyle algıladın,belki de ben farketmedim.Batı tıbbını bir hayli yetersiz bulup eleştirdiğini anımsıyorum,yanılıyor muyum,çok oldu okuyalı,15 sene falan.Devam kitabını yazmamış diye biliyorum.En son Remzi kitapevine sorduğumda bulamadılar bilgisayarda yazılı metin halinde.

      Sil
    4. Zaman icinde fikirlerim degisiyor.. ben ustune filmini falan da izlemiştim.. filmde falan müslümanlar kara kara sakallı cirkin gösterilmişti.. belki o etkilemiştir bilincaltimi.. izlemediyseniz filmini de izleyin, kitabi kadar iyi degil ama izlenesi :D
      rob'un baş karakater olduğu iki kitabi daha var
      http://m.kitapyurdu.com/index.php?route=products/productdetail&product_id=66130

      http://m.kitapyurdu.com/index.php?route=products/productdetail&product_id=68925

      Sil
    5. Hemen bakıyorum :)) Ayrıca objektif olarak bakarsan,Müslüman alemi dışarıdan aynı öyle görünüyor ne yazık ki.Yolda yürürken etrafına tamamen bir yabancıymışsın gibi bak bir süre,özellikle çarşı pazar gibi yerlerde,bir süre sonra yav biz böyle mi förünüyoruz diyeceksin.Aynı şeyleri yaşadım çünkü,ben de sürekli hayır böyle değiliz,hayır şöyleyiz diye uğraşıyorsum.Eniştem birgün dedi ki,"sen kendini ve senin gibileri görüp de hepimiz öyleyiz sanıyorsun,etrafına yabancı fibi bir bak bakalım ne görecksin" ,Almanya'da yaşıyorlar onlar,orada durum daha da vahim çünkü giden vatandaşımız oraya uymuyor burayı oraya götürüyor.Adamlar alışkın değil haliyle tuhaf geliyor zaten Türkler'i arap sanıyorlar.Alıcı gözüyle yarın etrafına bir bak,aynen o filimlerdeki gibi gözüküyoruz,acı ama gerçek.Senin yaşlarındayken ben de çok isyan ediyordum ama artık kabullendim.Eski yılları yaşasaydın Türkiye'nin ne kadar çağdaş,kültürlü bir memleket olduğunu görürdün.Ne yazık ki yeni Türkiye tam bir ortadoğu ülkesi oldu,vilim ve kültür yok oldu,sınıf ayırımı en üst seviyeye çıktı vs vs ,çok üzücü ama gerçek

      Sil
    6. Dogru diyorsunuz, herkes dünya'yi kendi cephesinden görüyor.. üstüne üstlük ne insan, ne dünya sabit bir görüntüde kaliyor..
      Kisi yaşayacağı zamani seçemiyor ne yazıkki.. dönem,zaman fark etmeksizin bireyin bilim ogrenmesi ve kültürünü kaybetmemesi gerekir.. bilim bize evrenselliği, kültür ise farklılıklarımizi verir..
      Ben arada eski kitap yorumlarima dönüp bakıyorum.. 2yılda bile sabit bir düşüncem oluşmamis.. siz yaşam boyu bir birikim edinmiş, cevrenizi ve dış dünyayi gozlemissiniz.. ona rağmen sizin gozlerinizin bile göreceği değişik şeyler olacaktır..
      belki de insanlarin hatasi ornek verilenleri bütün toplum olarak düşünmesi.. tipki bizim-benim- bütün çekik gozluleri ayni sanmamiz gibi :D

      Sil
    7. Tabi yahu,bu yaşta ben de bir sürü fikir değişiklikleri yaşıyorum,hayırlarım evet oluyor,evetlerim hayır.Çünkü sabit kalmıyoruz ki,sürekli gelişiyoruz,çevremizle etkileşime giriyoruz haliyle de doğrularımız değişiyor ha bire.Sadece kemikleşmiş ana doğrularımız var değişmeyen,ben adam öldürmem gibi.

      Sil
    8. Bu kitaplar Hekim'in devamı mı acaba yani İskoçya'dan sonra mı yoksa aynı döneminin farklı mekanları mı,okudun mu sen

      Sil
    9. Ana karakter ayni galiba ama tam icerigini bilemiyorum :S okumadim ben de :(
      Bir de yurt kitap yayinlarindan alamut kalesi var (simdilerde koridor yayinlarindan cikiyor, rus bir yazar), o kitapta güzeldi, okumadiysaniz tavsiye ederim :-)

      Sil
    10. Tıp ile alakalı degil, tarihi kurgu bir eser (fedailerin kalesi:alamut)..

      Sil
    11. Ohooo,okudum tabi ki,kurgu ama gerçeğe çok yakın yazılmıştı,süperdi.Bak bak,aynı şeylere ilgi duyuyoruz galiba.Yurt'un kitapları güzel,kapakları falan da insanı etkiliyor öyle eski gibi duruyorlar ya

      Sil
    12. Bence de yurt kitap'in kapaklar falan guzel.. iki kitap okudum ama kalitesi de fena sayılmaz :-)
      Ne güzel aynı şeyleri begenmemiz, birbirimizin tavsiye kitaplarıni gönül rahatlığı ile okuyabiliriz :-)

      Sil
    13. İvit,aslında ben sana mesleki kitaplarımdan da verirdim ama sen Ankara'dasın galiba,Hacettepe diye anladım derinin sayfadan

      Sil
    14. Yok ankara degilim, ankaraliyim ama.. giresun da okuyorum :)

      Sil
    15. Düşünmen yeter yaa, teşekkür ederim:)
      Tahmin edersin ki ben de bol miktarda kitap var :D

      Sil
  11. Bakarken girdum bir amerikali prof tam betin cevirmis vs. Amazonda falab vardi google book uzerindede 79 tl falan gozukuyordu kiyamadim o kadar paraya. Zaten hayallerimin icine.. neyse :D
    ya bende kitap istiyorum ama hala hazirda elimde uc tane yarim kitap var ve hepsini okuyorum. Yani okusam gerci biterde ne bilim yabu ara okuma konusunda uzerimde olu topragi var resmen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ingilizceyse okuyamam zaten :P param cebimde kaldi :D
      Bir kitap bitir bir kitap al, uc kitap bitir bissur al :-)
      Ben okuyamadigim zaman ince oyku kitaplarindan yada chick-lit kitaplardan okuyorum.. hangi kitaplar var elinde??

      Sil
  12. http://esenkznyeri.blogspot.com.tr/

    bu esen kıııız :) o kim kii. bak heklenmişse siler blogger onun da blogunu yakında. cumartesi temizlik yaptılar yaaa :)

    YanıtlaSil
  13. Harika kitaplar ama en çok grimm kardeşlerin orijinali beni cezbetti doğrusu, benim de isteğim odur, hatta bugün eşimle konuştuk bu kitap hakkında. Dilerim Noel baba o kitapları getirir :) bi de ona söyleyin lütfen grimm kardeşleri bana da yollarsa pek sevinirim :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakalarsam noel baba'yi sizin eve de uğramasıni soylerim :-)
      Grimm'in aslı ilginc olacak gibi.. turkce cevrilmis, basılı eseri çıkarsa -ve uygun fiyatli olursa- alarim muhtemelen :-)
      Iyi okumalar!

      Sil
    2. Konuyla ilgili size bikaç öneride bulunabilirim ama siz de biliyorsunuzdur Grimm masallarının aslı çok korkunç, pedofili, ensest, yamyamlık, cinayet gibi öğeleri bol, bikaç kitap okumustum ve masallara olan bakış açımı çok değiştirdiler.

      Sil
    3. O zamanda cocuklar korkutulmaya calisiliyordur belk.. bizdeki cin peri hikayeleri gibi.. tabi grimmler isi biraz abartmış sanirim :D
      Tavsiyelerini her zaman beklerim :-)

      Sil
  14. Hişştt,çömezim,beri bak bakiiim,Kore geçti bizden diye yazmışın derine,yaşlanmışın öyle mi,çok tatlısın he,dur daha yahu,ben bile yaşlanmadım henüz,hihhiiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay benim ruhum yaşlanmış :/ sınavlar yaklaşınca yüz yıl ekleniyor beden yaşıma :P
      Hem siz daha gencsiniz kii, enerciniz bütün kore yeter maşallah :-)

      Sil
    2. Valla öğrenciliğini çoook özleyeceksin,zor biliyorum ama zevkini de yaşa.Tıp öğrencisi olmanın sınıf arkadaşlarınla kardeş olmak gibi bir ayrıcalığı da var ve onları çok ama çok özleyeceksin.Sınavlar bitiyor,mezun da oluyorsun o iş kolay.Sonraki hasret çok zor geliyor,söyleyeyim.Kaçtasın sen ayrıca??

      Sil
    3. Şimdilik ogrencilik bitsin de ben özlemeye razıyım kafasindayim :D bizim sınıf cok sıkı fıkı degil yaa.. özleyeceğim 2-3 kisi belki..
      3.sınıftayim :) yolu yariladim yarilayacagim :D

      Sil
    4. Daha dur,klinikler nöbetler bir başlasın,kardeş gibi olacaksınız.İlk üç yıl sayılmaz,normal fakülteler gibi geçer,özellikle son iki yıl evin olur okul,ayy nasıl özendim şimdi sanaaa,sabahlara kadar ders çalışmalar nöbetler falan.Valla bak,çok özleniyor.

      Sil
  15. güzel kitaplar! ahh o listeler hiç bitmez ki:)
    Allah zihin açıklığı versin dr. cum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonsuz sayida kitap var sankim :-)
      Teşekkür ederim, sana da zihin açıklığı versin ;)

      Sil
  16. ayyyy örümcek ağındaki kızı ben de okucam du iyi söledin yaaa oleeey :)

    YanıtlaSil

her kelime benim için değerli..