19 Kasım 2015 Perşembe

aylak köpek-sadık hidayet

Kitabina sarki..


Merhaba kütüphanemin sakin insanları :-)
Dünkü kombo kitap yorumundan sonra bugün kendisi kombo bir kitabi yazacagim size!
Aylak köpek!!
Kargo yazisinda kitaptan bahsetmiştik. O yuzden girizgahimi kisa tutuyorum:-)
Kitap ne guzeldi bee!! Uzun bir zamandir okuduğum en guzel kitaplardandi..
Zaten iran müziğine sinemasina bir hayranligim var.. sadık hidayet sayesinde de edebiyatıni severim.. ama baska fars yazar okumadigim icin emin değilim.. benim için sadık hidayet tek başına efsane!
Ah bide samed bahrengi de severim..bayilirim hatta.. ama o farsca yazmis azeri bir yazar.. sayilir mi bilmiyorum.. bahrengi -behrengi de olabilir- hikayelerini de okuyunuz kesinlikle :-)


Neyse biz elimizdeki kitaba gelelim..
Kitap birbirnden guzel 7 hikayeden olusuyor.. mayasi melankoli olsa da yazar her hikayede farkli bir dünyanın kapisini aciyor bize.. 3-4 sayfa sonra ben şok olmuş şekilde kitaba bakiyorum tabi.. bazi zihinler ölümsüz olsun isterim ki sadık'cığıminki de onlardan :D evet artik 'cığım o benim :D ikinci kitaptan boyle samimi olduk hepsinin okusam ne hale gelirim bilmiyorum :D
Birinci hikayesi aylak köpek de bir sahipsiz bir köpeği anlatiyor.. yada köpek kendini anlatiyor çünkü bilinç akış bunu gerektirir ;) yazar sanki aradan kalkiyor.. yani ucuncu kisi bakisiyla anlatiyor ama iyi beceriyor bu işi.. kör baykuş da kahramanin ağzından aktarmışti..
Ikisini de on numara bes yildiz halletmiş bence :-)
Sonraki hikayelerin de ilkinde eksigi yok fazlasi vardi..
hatta arkeologlu bir hikaye vardi.. adini unuttum, kalkip bakmaya da cok useniyorum.. o hikayeyi okuduktan sonraki bir on dakika kendime gelip yeni hikayeye gecemedim.. dedim ''adam yazmış balıkcim'' ..
Doğu masallari ile kafka arasinda bir yerdeydi hikaye ama tam kafka da diyemeyeceğim.. kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir hikayeydi.. tabi sizi o kadar etkileyemeyebilir ama ben bayıldım :-)

Bundan sonra balık&kitap :D

Kitabi bir günde okudum.. şöyle diyeyim kitabi komitemin oldugu vakitlerden bir gunde okudum.. dersi kapatip bir hikaye okuyor sonra geri dönüyordum.. normal zaman olsa 45 dakika falan sürer.. hem dili cok akışkan -akışkan ne be- hem de oykulere kara delik misali cekiliyorsunuz..
Genel olarak melankolinin yaninda mistizm de vardi hikayelerde.. doğunun masallari batılı bir teknikle anlatilmis gibiydi bazi hikayeler..
O yuzden kör baykuş'u okumadiysaniz önce bunu okuyun :D :D
Kör baykuş ile kiyaslayinca sadık'cığıma alışma kitabi olarak yerinde bir seçim olurdu.. su an adam gözümde uc bin kat yükseldi.. zaten yüksekti artik burj-al arab'in tepesine cikti resmen..
Eh dogal olarak kitaba puanim on uzerinde on..
Kesinlikle okumalısınız ve okutmalisiniz da.. belki birine hediye kitap alacak olursaniz falan aklinizda bulunsun :-)
Ama herkese gitmez.. kitabi seven birilerine alin.. deger bilmeyen gözlerde çürümesin biricik'im :-)

Saglikla, kitapla ve umutla kalın!
_dr.coffee'den sevgilerle
Not:bahsi gecmeyen diger 5 hikayeyi de begendim ama spoiler illetinden korunmak icin anlatmadim.. ama siz anladınız zaten beğendiğimi :D
Not2: sarkinin olduğu film de cok güzel bir iran filmidir.. bir de kaplumbağalar da ucar var o da dehşet-ül vahşet bir iran sinemasi örneği.. izleyin, tavsiye ederim :-)

13 yorum:

  1. anlattığına göre okunur kitap evet. veee mor karbasi judia of of :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet okunasi bir kitap :-) bazilari icin sevilesi hatta :P
      Aa sarki cok guzelmiss bee T︵T

      Sil
    2. Ay sarkinin klibine kaplumbağalar da ucar'in sonunu koymuslar, hayinler T︵T

      Sil
  2. "Ama herkese gitmez.. kitabi seven birilerine alin.. deger bilmeyen gözlerde çürümesin biricik'im :-)" kısmına bayıldım ve çok güldüm!:)
    kör baykuşla üç damla kan var benim de elimde, ayyyyy hangi kitabı öne çeksem şaşırdım valla yaaa! yok yok ben hızlı okuma kursuna falan gidiiim en güzeli, olmayacak böyle!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay öyle ama.. her kitap her göze gitmiyor yaa :D ben ki maymun iştahlıyim bu konuda, elime gelip beğenmediğim cok kitap var.. üzülüyorum da param gitti diye :D :D
      Aman iki sadık arasina eglenceli,chick-lit tarzı biseyler at.. seni depresyondan cikartamayiz ki sonra :D
      Uc damla kan nasildir bilmiyorum ama.. hikayelerden olusuyorsa onu oku önce..
      Benim kardeşim gitti hızlı okuma kursuna..artik hic okumuyor :D :D

      Sil
  3. Saık Hiayet okudum mu hatırlamıyorum , Behrengi müthiş ya 10 numara 5 yıldız , fevkaladenin fevkindeki yazar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin blogta görmedim hiç sadık hidayet.. en en kisa zamanda okursun umarim :-)
      Behrengi severek okuyoruz :-)

      Sil
    2. görmediysen okumamışımdır :D Küçük kara balıklardık hepimiz , gerçekte minicik cam fanuslarımızda yaşarken, yüzerdik uzak okyanuslara hayallerimizde

      Sil
    3. En yakin tarihte görmek dilegiyle :-)
      Yaa ne güzel demişsin oyle ☆.☆

      Sil
  4. mantıküt tayr dan berı irana geçiş yapamamıstım kor baykuştan sonra bı behrengı patlatmak gerek o vakıt :D şöyle bı donup yazdıgım cumleye bakıyorum da bı yandan havalı gelıyo bu kadar anlaşılmaz, ama dostlarla konusunca gizli şifre gibi bir dil :D ayyyy cok hoş bısey bu kitap okuyanlar arasında ozel lisan ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Behrengi'nin kitaplari ''cocuk'' hikayesi olarak siniflandirilsa da her yaşa farkli bir anlam katiyor bence..
      Sadik hidayet'in kafka ile zweig arasi bir yazimi var ama kör baykuş da kafka'ya daha yakin bence.. bu kitapta da iki hikayede zweig havasi gördüm.. tabi yaziyi yazarken bunu demeyi unuttum :D
      Kitap okumak havalı bisey çünkü :-) ve kitapla kurulan bağlar.. ne kadar sağlam olduğu konusunda kelimeler eksik gelir bence :-)
      Son olarak mantikut tayr'i duymuştum ama cok ağır olur diye yanaşmamistim.. ismi bile ne kadan ağır :P

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Zaman ayirip okudugun icin ben tesekkur ederim :-)

      Sil

her kelime benim için değerli..