24 Eylül 2014 Çarşamba

dikkat aşk çıkabilir-asude

wattpad'in meşhur yazarlarından asude'nin 3. olarak basılan kitabı "Dikkat!aşk çıkabilir" i güz okuma şenliğinde 2014'ten sonra çıkan bir kitap kategorisinde okumuştum.. ve şenlik açılışımızı da bu cici-burası önemli- kitapla yaptım :)
kitaba başlamadan önce birçok yerde yorumunu okumuş herkesin beğenilerini aldığını görünce benimde merakımı çekmişti.. sonra gidip wattpad'den-kaçak giriyorum,kaydım bulunmuyor hala :p- ön okuması gibi bırakılmış olan bölümleri okumuştum.. ilkim'e çabucak bağlanıverdim :) artık  kendimimi gördüm ne, bilemiyorum ki :p
gel zaman git zaman kitabı okuoku'dan sipariş ettim ve ettiğim günün akşam üstü-araya okul girdi - bitirdim :)
tahmin edebileceğiniz gibi bu akıcı kitap benim dehşet(!) okuma hızımla birleşince çok sürükleyici bir şey oldu :)
kitap ilkim adındaki yüksek lisansa başlayacak kızımız ve amerikan'ın önde gelen işadamı ve yarı mafyası martin arasında geçen aşkı çok tatlı ama yer yer kendini tekrarlayan-ki bir kitaptaki en sevmediğim durum- bir dille bizlere anlatıyor..
şimdi kendini tekrarlama kısmına gelmeden önce yazarımızın wattpad'den çıktığı konusunda bir anlaşalım.. bu yüzden üstün bir performans beklememem gerekiyor ama arkasından hemen gabriel garcia marquez'in yüzyıllık yalnızlık kitabına başladım :D bu yüzden elimden geldiğince asude yi gabriel'le kıyaslamamaya çalışacağım ama bakalımm hayırlısı :) bunu yazıyorum çünkü yorumumda objektif olamazsam hayranları bana kızmasın :)


kendini tekrarlıyor.. birkaç yerde aynı cümle kalıbı gerek ilkim'in gerek martin'in ağzından çıkıyor.. birbirlerine taktıkları isimlerden bahsetmiyorum.. normal konuşmaları içinde de bu durum var.. eh okuyucu benim kadar obsesif olursa gözüne takılıyor :p lakin ben vakti zamanında wattpad'de okusaydım umrumda olmazdı..neden? çünkü ayrı bölümler halinde olacaktı orada ve bende her bölümü kendi içinde düşünecektim.. ama kitapta olupta tek seferde bütün kitabı okuyunca rahatsız ediyor beni.. bir de ister wattpad de ister basılı edebiyatta olsun böyle anlaşmalı evlilik hikayeleri mantar gibi çoğaldı.. artık onlarda baymaya başladı ama bu kitap için bunu söyleyemeyeceğim.. 
ilkim kızımız her şeyi kafasında kuran, adam adım atsa yanlış anlayan, martin'in en ufak yanlışında intikam peşinde koşuşturan bir genç.. martin'de ondan aşağı kalmayıp yenilgiyi kabullenemeyen, hırslı tipik birr.. tipik değil aslında kütük biraz :P
chick-lit tarzına yakışır bir şekilde kolayca olayların aktığı ama çokta özgün olmayan -karakterlerden değil de kurgudan bahsediyorum- 519 sayfa olmasına rağmen çerezlik diyebileceğimiz bir kitap..
ilkim ve martin arasındaki aşk bana masumane bir şey gibi geldi.. ah, bir de sürekli kavga etmeseler :)
ilkim her latince laf çarpıntışında ben 32 diş sırıtıyorum :D
ilkim karakteri için yoğun bir biyoloji-genetik çalışması yapıldığı belli :) burada +1 puanı kaptılar zaten :P

kapak hakkında pek bir şey demeyeceğim..güzel,karakterleri özetleyen bir kapak..


okurken bol bol güldüğüm bir kitap oldu.. yukarıda anlattığım noktalar dışında kitabı çok beğendim.. okuyabilirsiniz.. ama indirimden falan alın, ne biliyim kütüphanede arayın.. arkasında fiyat olarak 25 lira yazıyor, sakın gidip 25 lira vermeyin :D ben 16,25'e almışım :) 

puanım bu tatlı kitaba 10 üzerinden 7.. çokk mu katı bir puan oldu?? ama bana yedi'lik bir kitap gibi hissettiriyor.. size nasıl hissettirir bilemem :)
okuduysanız yorumlarınızı merak ediyorum, blogu olanlar yorumlarının linkini atabilir mi??

sağlıcakla ve kitapla kalın!

_dr.coffee'den sevgilerle

dipnot:be ilkim ile martin'den bahsettim sadece ama seth ile maryson'da kitabımızın diğer aşık çifti ve onların tek kitapları olsa pek bir güzel olur :) ben onları da çok sevdim :)

tekzip
asude isimli yazarımızın ilk kitabı çıktığında facebook üzerinden yazıyormuş.. yukarıda yanlış söylemişim ne yazık ki.. yanlışımı düzelten kişiye teşekkür ediyorum

14 yorum:

  1. Benim 2014 sonrası çıkan kitap kategorim eksik vallahi ne alsam ne okusam bilemedim o kategori için. Ben bu kitaba kesin sinir olurdum :)

    YanıtlaSil
  2. 2014 te basılan türk kitaplarının %90 hep aynı konu.. belki fatma erdek falan varsa o farklı geliyor bana hiç okumadım ama :) onlardan falan seçebilirsin..kitaba niye sinir oluyorsun ki??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep aynı geldiğinden iştee :)) bende okumadım hiç doğruu olabilir bakayım bi:)

      Sil
  3. kendi beğeniniz, niçin katı olsun ... :) :)

    Kafa'ya beklerim ben de, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  4. @ozunkitaptutkusu kitabın populer olması gibi demek kurgu da popüler olabiliyor :/ okursan yorumunu bekleyceğim :)
    @kafadergisi bazen kendimi çok kaptırıyorum eleştirirken ve fanları kızdırmak istemem doğrusu :)

    YanıtlaSil
  5. aaa duydum da okumadım. iyi diyosun. okuyim mi yaniii :)

    YanıtlaSil
  6. @kafadergi kitabın cıktığından haberim yoktu, cahil kalmışım iyice :/ adı falan ne ki kitabın..
    @deeptone ucuza bulursan oku bulaazsan bir kaybın yok.. ay iyice politik biri oldum çıktım :P

    YanıtlaSil
  7. kolay gelsiiin iyi çalışmalaaar :)

    YanıtlaSil
  8. Güz okumalarına hızlı başlayanlardansın , bu yazar evet çok popüler , ben okuyacağm, yani herhalde 2-3 yıl içinde sıra gelir , bu arada fiyatı da ucuzlar belki :)Ben de edinirim , çok bilinmeyenli denkleme döndürmeden yorum kısmı bitsin artık , güz okumaları güzel güzel geçsin :)

    YanıtlaSil
  9. hızlı başlamış olabilirim lakin şu an fetret devrindeyim T_T
    yorum iyidir yaa, bitmese de olur :p
    2-3 yıla popüleritesini kaybedeceği için aklına geleceğini sanmıyorum :p

    YanıtlaSil
  10. merak uyandırdı valla. sonrası marquez elımde var onu okuyayım sıra buna gelsın o vakıt :D guzel yazı olmus canımm ♥

    YanıtlaSil
  11. sağol canım :) marquez'in hangi kitabı var?? ayrıca seni buralarda görmek ne güzel :D

    YanıtlaSil
  12. Yalnız yazar wattpad'ten çıkmadı. Wattpad henüz piyasada yokken geçen sene bu dönemler ilk kitabını çıkardı. Wattpad'ten amatör yazar toplama işi son birkaç aydır görülen bir şey. Asude facebooktaki sayfası üzerinden kendi kitlesina ulaştı. En başından beri her hikayesini, kitabını severek okuduğum, takip ettiğim oldukça başarılı bir isimdir.

    YanıtlaSil
  13. o zamn en yakın zamanda yorumum altında tekzibimi yazıp düzeltmemi yaparım.. uyardığınız için teşekkür eder, araştırmadan etmeden yazar hakkında kesin bir olgu belirttiğim için yazardan,siz hayranlarından ve yazıyı okuyupta yanlış yönlendirdiğim herkesten özürdilerim..

    YanıtlaSil

her kelime benim için değerli..