29 Eylül 2014 Pazartesi

60 mm dizüstü meşkleri ve içcep meşkleri/enis batur

bu benim okuduğum ilk Enis Batur kitabı.
itiraf etmem gerekirse kütüphanedeki en ince Enis Batur kitabıydı :)
yazarın daha sonra okumaya değip değmeyeceğini anlamak için yaptığım rutin bir kontrol de diyebiliriz buna :)
peki Enis Batur kontrolden başarıyla geçti mi? ben anlatayım siz karar verin :)


deneme kitaplarında yazar, düşünce ve duygularını belli bir türe esir olmadan anlatır.Dilinin en samimi hali bu kitaplarında gizlidir.
Enis Batur, uçarı metaforlara yer vermeyen, bir yazıdan diğerine, bir konudan başkasına hızlıca atlayan bir kaleme sahip..
ayrıca sizi oradan oraya savururken dilinden rahatsızlık duymaz, gereksiz söz bulamazsınız :)
daha önce Ali Ural,Nazan Bekiroğlu gibi kaliteli-bence- yazarların denemelerini okumuş biri olarak artık Enis Batur'un da bu listeye girdiğini duyurabilirim :)
biraz da kitabın içeriğinden bahsedeyim bari :) -kitap kısa olunca yorumu da kısa oluyor :)-
kitabımızın başlangıç bölümlerinde yazarın farklı konular hakkındaki kısa -genelde- düşüncelerini okuyoruz..orta kısmında yer alan Türkçe'deki kelimemsiler-yoo,caniko gibi- hakkında yorumlarını hem düşündürücü hem de eğlendirici buldum :)kitabı kapatmadan önce roman tanıtımı tadındaki birkaç kısa öyküyü ve Sami Hazinses isimli yeşilçam üstadıyla olan söyleşisini okuyoruz..ve son sayfa...


zaten akıcı bir dili var, bir de 110 sayfa olunca hemencik bitiyor :) bir dahaki sefere daha kalın bir kitabını okurum belki :)
bilindiği üzere deneme ve anı kitaplarına puan vermiyorum.. size sadece yazarı gönül rahatlığıyla okuyabileceğinizi söyleyebilirim :)
aramızda kitapları iyi bir yatırım aracı olarak görmeyenler olabilir :) onları da en yakın halk kütüphanesine yolluyoruz ki zaten bir sürü kitabıyla karşılaşacaklar -en azından bende öyle oldu- :)
sağlıkla ve kitapla kalın!
_dr.coffee'den sevgilerle 
dipnot:güz okuma şenliğindeki 3.kategoriden de 10 puanımı almış oluyorum :)

14 yorum:

  1. :) Yazarı beğenmene sevindim. Kediler Krallara Bakabilir kitabı ile tanıştım ben, Enis Batur'la. Bence onu da bir okumalısın. :))) Hele kitaplar hakkındaki yazısını çok seveceğine eminim. :)

    YanıtlaSil
  2. bir dahaki kitap siparişimde hatırlat da ekleyeyim :) yazarı sevmek önemli :) sırada yüzyıllık yalnızlık var :p

    YanıtlaSil
  3. enis batur fazla iyi bi abimiz yaaa :)

    YanıtlaSil
  4. hımmm ödül piki o zaman mersii :)

    YanıtlaSil
  5. bende yeni keşfettim işte :D ödülün burada değil öteki blog da :P

    YanıtlaSil
  6. Deneme okumayı çok severimm. Yılmaz Odabaşından beri türe dönemedim. Enis Batur' la döneyim bari :)

    YanıtlaSil
  7. enis batur iyidir :) en azından bu kitabı :) dr.blue kediler krallara bakabilir adlı kitabını okumuş sevmişti..sende onu deneyebilirsin bunu kısa bulursan :)

    YanıtlaSil
  8. sayfa sayısı çok azmış bi an acaba şans versem mi diye düşünmedim değil. :)
    bu arada seni Book Challenge Tag etiketinde mimledim. :)

    YanıtlaSil
  9. Dostlar Kütüphanesi, öyle bir anıma denk geldi ve wattpad'e girdim ama ne nedir hiçbir fikrim yok: http://www.wattpad.com/74381185-hayatini-renklendirmeyi-unutan-adam-hayata

    YanıtlaSil
  10. http://www.wattpad.com/74788063-hayatin-i%C3%A7inden-%C3%B6yk%C3%BC-tanitimi Bir de bu var ama ben hiç anlamadım bu olayı :)

    YanıtlaSil
  11. http://www.wattpad.com/74788063-hayatin-i%C3%A7inden-%C3%B6yk%C3%BC-tanitimi Bir de bu var ama ben hiç anlamadım bu olayı :)

    YanıtlaSil
  12. @kristalkitap bilgisayarıma kavuşur kavuşmaz mimini itinayla cevaplayacağım :) ama şu an teknik sıkıntılar çekiyorum :/ aklımdasın :p
    @kafadergi sana yardımcı olabilmeyi çok isterdim lakin ben wattpad kullanmıyorum ve hatta kayıtlı bile değilim :( sorularını bir bilene -misal google- yöneltmen daha sağlıklı olacaktır ama tanıtımların merak uyandırıcı devamının gelmesi dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  13. HEM BLOGGER hem wattpad'ci olan birileri var mı acaba... Google bir derya ama hep boş ya da aynı bilgiler... bu konuda doğru bir yazıya rastlamadım ne yazık ki... :(

    YanıtlaSil
  14. o zaman wattpad senin azmine kalacak yada vazgeçeceksin.. milyon kişi yazıyorsa sende bu işi çözersin diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil

her kelime benim için değerli..