26 Eylül 2016 Pazartesi

istek parça #13

günün müziği


bu bölümü acarak blog formatını müzikli bişi yaptım.. iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum :D
bu ara biraz demoralize olarak dolanıyorum.. okulun ilk günkü heyecanını ikinci günü itinayla öldürdüler :O
bana dua edin de geceyim bu stajı..
bir de dilekce54 gelenekselleşmiş etkinliğini bu sene erkene aldı, belki ilgilenenlerimiz olur diye linkini tam BURAYA biirakıyorum :)
sağlıkla, kitapla ve umutla kalın!
_dr.coffee'den sevgilerle
not:gidiyim de biraz cerrahi çalışayım -dedi ve calışmadı- :P

34 yorum:

  1. inşallah hayırlısıyla bitirsin staji :) müzikte güzelmiş:)sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
  2. Tam yorumlamaya gelmiştim ki adımı gördüm :) Müzik iyi bence iyi yaptın. Dualar seninle geçeceğine eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müzik iyiyse müzikli devam ederim. zaten bu ara pek kitap okumuyorum :/ ya ders ya internet..
      inşallah geçerim tek seferde cerrahiyi :/

      Sil
  3. Kolay gelsin. Stajı rahatcacık geçesin.

    YanıtlaSil
  4. Çömezim,en zevkli stajlardan birindesin,neden moralin bozuk bakayım.Mezun olduğunda ve hekimlik hayatında o kadar işine yarayacak ki bu staj.Diper meslekdaşlarından bir adım öne geçirecek seni.Moral bızma bakayım.Sorunun ne yaz.Sen şimdi kaç oldundu karıştırdım ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben şimdi 4.sınıf oldum :)
      burada insanlar turp gibi olduğundan kimse gelmiyor okulun hastanesine :/ genelde teorik işleyerek geciyor okulda bu sebepten ötürü :/ yaz tatilinden sonra bu kadar ders biraz zor geldi ki cerrahi oldugu için daha zor tahmin edersin ki üstatcım.. inşallah sekelsiz gecerim stajı :)
      sana da kolay gelsin ev işlerinde!

      Sil
  5. Google + ya yazmışsın,yeni fark ettim.Kusura bakma.Hastasız staj nasıl olacak,hele de cerrahide bunu anlamadım.O yüzden zır gelmiştir belki de.Yapmakla okumak aynı değil tabi.Gözünde canlandırarak tıp okunmaz ki,bak içime dert olur bu şimdi benim.Arada devlet hastanesine falan takıl,Acil nöbetlerine fit.Tıp öğrencisi olduğunu söyledin mi,herkes yardımcı olur.Cerrahiyi görmeden anlamak çok zor.Hatta cerrahi kliniğine gece nöbetlerine fit hafta sonları.Klinik şefine ya da sorumluya rica etsen kimse hayır demez.Mezun oldupunda çok lazım olacak.Direkt asistanlığı kazansan bile,bilgi güçtür,Diper asistanların ya da hocaların,öğrencilerin ti ye aldığı çömez olmaktan kurtulursun.Ben üçüncü sınıfta başlamıştım gönüllü nöbetlere,İyi ki de tutmuşum o nöbetleri,dedim sonradan.Nöbette gerçek hekimliği bire bir öpreniyorsun çünkü.Bir tüyo daha vereyim,bizim zamanımızda internet yoktu,şimdi neredeyse her cerrahi girişimin vşdeosu var youtube da,Öğrendiğin konuyu youtube da ara,varsa videolarını izle.Ben bu yalta bike izleyip neler öğrendim.Sekelsiz bir şekilde bitireceksin bu sınavı,hadi bakalım.Artık gerçekten klinisyen oluyorsun bu seneden itibaren.Pek çok ülkede dördüncü yılın sonıüunda tıp fakültesi biter ve öğrenciler doktor ünvanını alırkar,Son iki yıl da uzmanlık yılıdır,uzman general pactitioner olarak hekimlik yapmaya hak kazanılır,Anlayacağın sen bu yıl hekim oluyorsun,Ne kadar heyecanlı değil mi???😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu staj nasıl olacak hep beraber göreceğiz.. ama sizin dediğiniz gibi yapacağım galiba.. yakın bır tarihte devlet hastanesinin aciline gidip neyi nasıl yapıyorlar diye görmek istiyorum çünkü benim poliklinik günüme daha çok var :/ ki şimdiden dua etmeye başladım bol bol hasta gelsin diye :D :D
      bu stajda seminer verdiler biraz onunla da uğraşmam gerek ki ben daha bilgi toplama aşamasındayım :/
      ben 4.sınıfın ilk dönemini başarıyla sağ salim atlatırsam kendimi gerçek hekim sayacağım galiba :S gecen sene cerrahide kalanlar çok olmuştu korkuyorum o yüzden biraz :S
      tavsıyelerin ve motive edici yorum için teşekkür ederim üstatcım :)

      Sil
  6. Ayrıca kalsan ne olur be çocuğum,en fazla daha iyi öğrenirsin.Ben hiç kalmadan bitirdim okulu ama akademik karşyer yapma şansım olmadı.Sene kaybedip,stajları zar zor geçen bir çok arkadaşım uzman oldu.Anlayacağın hiç kalmadan okulu bitirmek sana bir şey kazandırmıyor.Stajı geçmek için uğraşma,öğrenmek için uğraş.Çünkü mezun olduğunda geçme notunu kimse sormayacak,hastayı iyileştirmene bakacaklar.Stres yapma,öğrenmeye bak.Okul nasılsa biter,acele etme,sadece öğrenmeye odaklan.Başarı kendiliğinden gelecek ,göreceksin.Öğrenmekte zorlandığın bir şey olduğunda yaz bana,belki bir kolay yolunu tarif ederim,hatırladığım konularda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa kalsam senem uzayacak falan.. üzüleceğim. bi ben de değil annem de üzülecek.. evden ayrı 8.senem,daha da uzamasın istiyorum :( umarım geçerim..
      tavsiyelerin ve yardımın için teşekkür ederim. bugün devlet hastanesinin aciline gittik falan.. hoştu :) bişi yapmadım ama yurda gelince sanki on ton ük taşımış gibi hissediyordum :D bir de blog açtım.. günlükvari bişi olsun diye.. daha önce vardı 2 yıllık bir blogum ama ders çalışmama engel oluyor tarzında saçma bir düşünceyle kapamıstım.. şimdi tekrar açtım :) arık iç dökmeli yazılarım için yorumlarını oraya bekliyorum :)

      Sil
  7. şu okul bitse de çalışmaktan kurtulsan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakma yakındığıma seviyorum ders çalışmayı :D yoksa çekilecek bölüm değil :D :P

      Sil
    2. yds den kaç aldın sölesenee. bi de hangi tür soruları yapamadın, baktın mı sonuçlara, doğrulara, yanlışlara :)

      Sil
    3. bu sorunu boş bırakmak istiyorum :D :D
      yarısını yapmışım, diğer yarısı kalmış :D :P

      Sil
  8. ömrümüz de çalışmakla geçiyor , -çalışamayan bir başkası :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha doğrusu çalışamamakla geçiyor :C

      Sil
  9. Merhaba,
    Başarılar dilerim, herşey gönlünce olsun inşallah.
    Bu günlerde geçiyor merak etme, hatta bu kadar sıkıntıya rağmen insan özlüyor, ah üniversite yıllarım diyor :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. umarım sağ salim atlatabiliriz bu yılları da :)

      Sil
  10. İhsan oktay anar'ın "puslu kıtalar atlası"nda bir karakter var, insan vücudunu çok merak ettiği için cesetler toplayıp inceleyen. İşte onun tutkusuyla sarılmak lazım bu mesleğe.
    Yoksa okul öyle ya da böyle, bitiyor. Sonra geri dönüşü olmayan yola giriyorsun. Hele ki Tus'u kazanamadıysan, bir sağlık ocağında ya da hastane acilinde kitaplardan değil de deneyimlerinden ve gördüklerinden edindiğin bilgilerle baş başa kalıyorsun.
    O yüzden bu yıllar altın yıllar ;)
    Tıp hayatında başarılar ve de sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tıbbı sevmesem burada çekilecek ile değil.. onun yerine gazi diş seçerdim.. ama bu mesleği gerçekten yapmak istiyorum, şartlar elverişsiz olsa da.. kendi çabalarımla belki eşitlerim diye düşünüyorum, bir umut..

      Sil
  11. Feist'i de seviyorum... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dinlemedim hiç onu, en kısa zamanda dinleyeceğim :)

      Sil
  12. merhaba bloğunu takibe aldımmm artık buradayım :) bana da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin :) en kısa zamanda bloguna uğrayacağım inşallah :)

      Sil
  13. Canım yaaa ! Her şey gönlünce olsun desem mi ? demesem mi bilemedim. Aşağıda şöyle demişsin ya ! " yakın bır tarihte devlet hastanesinin aciline gidip neyi nasıl yapıyorlar diye görmek istiyorum çünkü benim poliklinik günüme daha çok var :/ ki şimdiden dua etmeye başladım bol bol hasta gelsin diye :D :D " Böyle bir sistem düşündürücü teori var,pratik yok !
    ps;izleyenindim yeniden üye oldum. Şu hesap şeysileri yüzünden :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen yine de 'her şey gönlünce olsun' de :) yavaş da olsa çözülen sorunlar bunlar.. şehirde yaşayanlar daha fakültenin varlığından haberdar değiller :O
      üşenmeyip tekrar abone olduğun için teşekkürler :)

      Sil
  14. oyyy kolay gelsin, Allah bol bol zihin açıklığı versin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol, teşekkür ederim. inşallah verir zihin açıklığı :)

      Sil

her kelime benim için değerli..