3 Eylül 2015 Perşembe

yazın okuduklarim :-)

Bilin bakalım kimden esinlendim bunu yazmak için :D
Şurada bilincalti kardesimin yazisi var :)

Bu yaz ne yazik ki cok kitap taşıyıp az okuduğum yazlardan biri oldu.. sanirim yazın okumayi sevmiyorum.. Allah'tan sonbahar geldi de eski yüksek tempoya donebilirim :-)
 Bu yaz sekiz kitap ve birkac tane yarim kitap var okudugum.. yarimlari saymiyorum, çünkü yarim..
Misalen 1q84-haruki murakami'nin kitabinda 100. sayfayi gectim ama kitap sarmadi.. ben de verdigim 40 küsur liranin ustune soğuk ayran ictim :S insan ayri ayri basar kitaplari, o zaman daha az para verirdim.. hep bu yayinevlerinin ticari oyunlari :S
Bir tane cocuk kitabina baslamistim, isim vermiyorum.. guzel olmasina ragmen baska kitaba gectim.. pisman miyim degilim :-) sonra okurum nasilsa :-)



Ama guzel kitaplar okudum.. tess'in karanlığın ayak izleri kitabi haric.. onun kurgusu biraz yavan gibi.. tess'in rizzoli&isles serisi guzel ama diger kitaplarindan bir tek gece nobetini beğendim..
Distopya olarak gecen yilki distopya obsesifligimin kalintisi olan -ama okumadigim- sineklerin tanrisi-william golding kitabini okudum.. belki yorumunu girerim ama kesinlikle okuyun!
Tezer özlü, bülbülü öldürmek, yüzyıllık yalnızlık ve yeraltından notlar'ın yorumunu daha once girmiştim..
Körlük de distopya.. ama guzel distopya :-) tavsiyedir okuyun ve insanoğlunun caresizlik anindaki dehşetini görün!
Son olarak yaz girisinde okudugum mihail bulgokov'un genç bir doktorun anilari kitabini okudum.. herkese ve ozellikle tıpçılara onerimdir :) dizisi de var :D
Bu arada benim yaz mevsimim 27 haziran'da basladi.. yani ilk yaz ayi olan haziran'da okuduklarimi hatirlamiyorum :)
Eger isterseniz sizler de bu mevsim boyu okuduklarinizi yazin ve mimvari bir etkinlik olsun :) ilham seyyahi fok biyigi'na selamlar!
Saglikla ve kitapla kalin :)
_dr.coffee'den sevgilerle

12 yorum:

  1. yazın zor oluyor gerçekten canım kitap okumak. sıcaktan beynimizi toparlayamıyoruz yine de iyi okumuşsun tatlıııııımmmm <3<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay oyle valla :-) yazin en guzeli uyku.. ayilar kışın uyur ben butun yaz uyudum :D
      Ay cenim sen bi de yaz okuma senligindekileri gör, onlar bissuru bissuru okuyor :)

      Sil
  2. oyy bilinçaltlarının en gözel kardaşı. uğur olsun selamlaar :)) iyi olmuş ama postu girdiğin çünkü tess' ten sogumaya yuz tuttum rizzoli isles olmayınca cıdden sarmıyormus kıtapları :)) bu arada körlük' ü yazdım kenara. güzel distopyaysa tamamdır anladın sen ^.^ sineklerin tanrısı nasıl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Körlük de sineklerin tanrisi da muhteşemdi. Körlüğün yazim tarzi biraz karmasik ama birakmayip okumaya devam edersen oo neler neler :-)
      Tess, ask ile polisiyeyi karistirayim derken ikisini de eline yuzune bulastiriyor maalesef :/ gece nobeti biraz tibbi gerilime de kaciyor, ben lise 3de mi ne okumuştum..
      Sineklerin tanrisinda en saf varlik olarak dusunulen çocukların bile icinde kotulukler barindirabilecegini kanitlayan bir distopya.. onun da butun kitap bitip sonundaki cevirmen son sözünü okuyunca hikayenin degeri birkac yuz kat artti :-) is bankasi yayınlarını tavsiye ederim almayi dusunursen :-)
      Not: ben en gozel isem bilncalti kardesligi teoreminden sen de en guzel oluyorsun, part time seyyahim :-)

      Sil
  3. Her yaz hevesle kitapçıya gidiyorum, bunu okurum şunu okurum diye sonra deniz kenarında gözüme gözüme güneş giriyor okuyamıyorum, akşam yorgunluktan bayılıp kalıyorum okuyamıyorum. Yaz bitti sonbahar demek kitap demek :)) Bol bol okuruz artık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kıştan almaya basliyorum kitapları, birike birike küçük everest oluyor sonra o everesti eve taşıyıp okuyamiyorum.. azicik okuyorum.. yazin okumayi sevmiyorum ya.. sicak falan, hos olmuyor.. Sonbahar kis gelsin kitaplarimiz :-)

      Sil
  4. Ay ne güzel yaa, ben taşınma olayı, tatil filan derken hiç kitap okuyamadım neredeyse. Çok özendim şu an :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artik sonbahara okursun bissuru :-) yazini dolu dolu gecirenlere cok ozeniyorum ben hep uyuduğum icin :)

      Sil
  5. Bu yaz bende çok çok az okuyabildim. 3 tanecik sadece. Benim için çok üzücü oldu bu. Sonbahar gelince bende de okuma isteği başlıyor. Sineklerin Tanrısını yorumlamanı çok isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hic yoktan iyidir derler dimi ? Uc kitap uc dunya :)
      Sonbaharda cokca okuruz umarim :-)
      Bazen aylar sonra bile kitabi yorumladigim oluyor, bazen de hic yapmiyorum usengeclikten.. ama yorumlarsam senle de kitap uzerine konusmak isterim eger okuduysan :-)

      Sil
  6. güzel etkinlik benim bütün yaz okuduğum o kadar az ki yazmaya utanırım...:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama islerin coktu sanirim.. kisin telafi edersin :-):-)

      Sil

her kelime benim için değerli..