29 Eylül 2015 Salı

dünya kahve günü :)

Merhaba blogcular ve kahve sevenler :-)
Size de merhaba cay icenler :P bugun kahveye özel oldugu icin sizi azicik dislamis gibi oldum ama kusura bakmayin artik canim :P

Ay ama ne guzel dimi yaa :-):-)
Ben ki gunun 4.kahvesi ve 2.turk kahvesini -aslinda biri osmanli kahvesiydi ve cok hafif kakule&damla sakiz karisimi bir tadi vardi :-)- icen biri icin bugunu cokca kahve icerek kutladim :-)
Hatta isi abartip bu kutlu günü kötü emellerime alet ettim :-)
Tahmin edeceginiz gibi su an farma calisiyor olmam gerek ama napiyorum?
 
Bunu yapiyorum :D
Fincanim da cok mu ciks ne :D ay nazarim değecek :D
Artik kahve icme de level atladim ve elektrikli cezve aldim :D
Ay merak etmeyin cok icmiyorum.. hatta dun bir bardak cozunur kahve ictim sadece :-)

Instagram da kitap bloglarini dolasiyorum... hep kahve var yaninda olmayan da cay koyup 'kahvecilerden farkliyiz' temasi yapmaya calismis :S
Insanlar eğleniyorlar, eglensinler..
Bi de ig'de birkitap popi olmaya gorun! Hemen herkes onu okuyor.. belediye dagitmis gibi sanki.. yazin o 'pi' adli kitaptan ne cektim bir ben bilirim :D sanki hepsi bi gecede edinip sabaha foto koyuyorlar :D tabi burda onemli olan okumalari :-) okuyan insani cok severiz.. sadece birazcik, azicik özgün olsunlar..
Bazilari da cok tumturaklı, goz boyamali resimler koyuyor.. bir iki guzel de surekli bakinca şahsın profiline bögğ geliyor :S arada cirkin foto atin da yasadiginizi bilelim dimi :D
Ben de guya kahve yazisi yazcaktim ig dedikodusu yaptim :D hayir ig'de ne kisisel ne de blog profilim var.. stalker stalker takiliyorum :-)kahveye dönüyorum geri

Kahve..benim biricik askitom :-)
Onu ilk misafirlikte gordum cunku bizde pismez.. ebeveynlerim caycidir.. daha sofradayken 'kalk cay koy' komutu gelir..iste benim aklim biraz basima geldi, evden 3,5,7 yil uzakta kalinca dis dunyanin tek guzelliğini kesfettim : KAHVE
Misafirlikte gorunce ki misafir oldugun evin her seyi tstli geldigi 5-7 yas arasi doneme denk geliyor.. annemine kahvesinin tadina baktim.. o zamandan beri ben ona aşık o bana meftun ;)
Sicak kahve, soguk kahve, ilik kahve fark etmez.. gordugum yerde icerim, en azindan icmeye calisirim.. tabi benim de sinirim var ki o da dort bardak :-) gunluk normal geleni de oymus zaten..
Gcen yaz diyet doneminde de sekersiz kahvenin tam bir veli nimet oldugunu kesfettim.. artik 3'u1 arada yada bazi 2'si 1 aradalar tatli geliyor :-) kahvenin asil tadi -bence- seker yokken cikiyor..
Buradan kecisinin yedigi cekirdekleri toplayan cobana, zikir gecelerinde uyanik kalabilmek icin kahveyi kaynatan yemenli seyh şazili'ye, viyana'nin fethine kahveyle gidip fethedemeden donup torba torba kahveyi oralarda birak osmanli'ya, ocekirdekleri pisiren rahip/papaz cappucino'ya ve türk kahvesi makinesini bulan o üstün zekaya cok tesekkur ediyorum :-)
Cay severlerin meshur bir sozu var, yanlis bilmiyorsam -ki yanlistir muhtemelen- hoca ahmet yesevi'ye ait : çayı helal kılan Allah'a şükürler olsun diye'..
Bense kahve'yi helal kılan Allah'a şükürler olsun diyerek yazimi sonlandiriyorum :-)
Kahve gününuz kutlu olsun !!

Saglikla, kitapla ve umutla kalin!

_dr.coffee'den sevgilerle

Not1:  ig dedikodusu yaptim ama bilindigi uzere 5 parmagn 5'i bir degil, 7 milyar insanin da hepsi ayni degil.. merakla takip ettigim profiller var.. instagram.com/bikahvebikitap gibi.. kendisini tanimam ama sanki kapi komsum.. oyle yakin hissediyorum :-) bi de guzel wattpad hikayesi var bir de blogu var..

Not2: sagdan sagdan gelen vicdansal duyumlara gore kitap okuma isim sonraya kaldi ama yazarken kahvenin dibini gordum :-) gidiyim farmakoloji çalışayım :-)

KAFEIN'IN GÜCÜ ADINA !! 

Not3: ayy artik 3 oldum ya ders adlarimiz falan da degisti, boyle cafcafli adlari var artik.. iclerini ne siz sorun ne ben soyleyim.. gecen senenin 1000 kati calissam ancak yeter belk9.. bir de 'kutsal finalsiz gecme'mottosu var.. anlayacaginiz calismaya ve dualariniza muhtacim.. 20'sinde sinav.. 10'undan sonra zor gelirim buralara.. tabi calisirsam..

12 yorum:

  1. hah haaaaa komik misin seeeen muzip misin seeen yaaa :) dr.coffeee osmanlı kahvesi eveeet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy oylemiyim yoksa :P
      Ay o markaya mesaj atsam da numunelik mi yollasalar bana, sonucta adaş sayiliriz :D :D

      Sil
  2. facebookta bi arkadaşta gördüm kahvegunu etıketı atmış kahve koymuş. Vicdansız dedim gecenin köründe canımı istettirdi, iyiki senin yazına gündüz denk geldim de birazdan hastane raporlar tantanasını halledıp kahve icmeyi planlıyorum :D bu arada sana vıcdansız demem. senı sarar sarmalarım saklarım yeeğğriimm yeğğriimm :)) instagram hesabın kapanmıştı bi ara nerdesin ama nerdesinn takıbe almalıyım seni? 2 fincan türk kahvesi her daim günü kurtarıcıdır. Araları doldurmayı unutuyorum ben canım şimdide nescafe istedi bak ne kadar maymun ıstahlıyım :)) sınavların şahaneeeee geçsin İnşaallah ♥ cidden kahveyi helal kılan Allaha sukurler olsun .bu arada, arada ders isimlerini yaz bana da cok havalı gelıyo oyle seyler. bilinçaltımda bir doktor var diyip övüneyim :D şaka maka 40 kere diyince olurmuş bilgilerimiz transfer olur mu ki birbirine en azından ortak çıksınlar hıc sorun etmem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de instagramin number stalker'i olarak orada gordum :-) pek bi mutlu oldum.. ama seninki cok nahos olmus bee.. ay bi kahve olsa da hupurdete hüpúrdete icsek :-)
      Artik bilemiyorum yaziyi gece gorsen derdin belki ama o kadar cok kahvenin guzelliginden, insani carpan kokusundan ve icine ceken tatli sert tadindan bahsetmedim, yada cappucino'nun uzerine tarcin dokunce ikisinin olusturdugu tadimi da anlatmadim.. vicdansiz degilim sanirim :-)
      Part time seyyahim ben bi burdayim bi de vikitap ta ;) baska sosyal mecralarda yer almiyorum cunku yeterince oyalanacak sey var, sanal alemde fazla takilinca realiteye odaklanamiyorum :S
      Nescaf degil de kahve dunyasi yeni 2'si1 arada cikarmis o guzeldi diger markaya kiyasla, ama 3'u1 aradada pek fark yok dediler..
      Ay insallah sahane gecer :-)
      Sen iste ben suraya akademik takvimimi koyayim canim :P misalen bi patoloji var dusmanimin basina gelmesin, sonra sevgili farmakolji de evlerden irak olsun.. ama gizli gizli bunlari calismayi seviyorum, masaya oturmayi becerebîlirsem :-)
      Bilgi paylasimi yaparsak kendime bi kitaplim tasarlarim :D yasasin pragmatik dunya ;D

      Sil
    2. anlatma öyle anlatma o kahveyi ama şimdi :(( neyse saat geç değil kalkıp yapayım bitane bari sabahtan beri içmedim ohh canıma minnet nasıl da koktu burnuma burnuma :)) farmakolojiyi alırım bakk ilaç kımyası dersı gormustum pek bı eglencelıydı sonra sıfalı otlara sarmıştım dogada gezerken bılgım olsun diye. baktım tum agaclar bırbırıne benzıyo onu da bıraktım bı kenara şimdi hindiba diye mantar yerim ben hiç bellı olmaz sagım solum :)) kitaplık tasarımı cidden aklımda yaa sen böyle diyince daha da şevk geliyor içime bıran once pekiştireyim şu programı artık en iyisi :))

      Sil
    3. Ben de icmedim daha bugun .. bi fincan yapiyim da karsilikli icmis gibi olsun :-)
      Ay gercekten binbir yonlu bir insansin :-)
      Ölmediğin surece mantar yemen sikinti olmazdi.. belki bir sure dunya degistirirdin.. olmeyecegin garanti degil iste.. aman ben hic sevmem mantari :S
      Bugun kitapcida tibbi nebevi diye cilt kalinca bir kitap gordum.. cok da alasim geldi ama 29 liraydi :/
      Pekistir pekistir.. kendi mobilyani tasarlar, guzel tasrimlar olursa yaptiracagin marangoza cizimleri satip mobilyalari indirimli falan alirsin belki :D icimden bir kayserili cikti fark ettin dimi :D
      Bi de bugun hastanede ne isin vardi?? Hasta misin yoksa :O

      Sil
    4. yokk iyiyim çok şükür. Yoldaşta bel fıtıgı var, beyın cerrahı fıtıgın aksi istikametindeki uyuşmayı bulmak için romatolojiye salladı. o da bısey bulamadı. şimdi genetik sonucunu beklıyoruz. sonra da omurilik ve sinir cerrahisine danışcaz. ay dogru yazdım dimi beyinilik cerrah siniri de olabilir. hep karıştırıyorum bu sıralamyı ben :)) tasarım satmak ne şahane olur yaa :O hayal gücüm biraz tembel kabul ediyorum bişey gördükten sonra muadilini çıkarmak daha kolay geliyo :/ kim demiş bi yerde okudum her mantar yenir ama bazılarını sadece 1 kere yıyebılırsınız diye :D ben en iyisi söğüt-çınar-çam-akasya ayrımını bileyim yeter :))))

      Sil
    5. Aa a sen ve yanlis yapmak bilincalti kardesim :-)
      Gecmis olur insallah
      Mantar sevmiyorum ama bu bilgiyi sevenlere ileticem :D
      Ay 4'unu ben de ayırabiliyorum :-) :D

      Sil
  3. Öncelikle dersleriniz için kolay gelsin diyorum.Bu arada kitabın popüler olması ve övgü alması arasındaki doğru orantıya kesinlikle katılıyorum :) En son bu durum Kafka'da yaşadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim, umarim kolay gelir:-)
      Ben bu populer kitaplardan cok sıkıntı cektim..ah o bosa giden paralar T.T
      Kafka'dan yana da cok dertliyim.. vikitap'a gore ortalama 40 gun once kafka'nin dava'sina baslamisim.. artik siz dusunun 250 sayfa bile olmayan kitaptan ne cektigimi :D

      Sil
  4. ehehe tıpçı kahve fincanı hee o yılanların hikayesi ne acaba.
    kahvecim doktorum kahve gününde aklımdaydın ama işlerden fırsat bulup diyemedim ki :) günde kaç fincan içiyon doktorcum sen bu kahveyi heee :)

    tüm dualarımız seninleeee başaracaksın . aL SANA Bİ GAZ veriyim izle bak Fatih terim çok gülüyom ben bu adama yaaa :)
    https://www.youtube.com/watch?v=uhOJjKktgjY

    öptüüüüm çoook canıııım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay hikayeyi biliodum ama boyle aniden sorunca unuttum :) ama arastirip bakiyim bi ara post'unu yazip haber edeyim sana ;)
      ya lady bug sikinti yok bana her gun kahve gunu :D işkadını olmak zor tabisi :-)
      Gunde 3 bardak iciom normalde ama en fazla 4 :)balzac 18 bardak iciomus :D
      Tesekkur ederim insallah basaririm :-) senden ve fatih hocadan da gazi aldigima gore hicbir soru dayanamaz onumde :D
      Ben de öptüm :-) arayi cok acmayalim :P

      Sil

her kelime benim için değerli..