29 Kasım 2014 Cumartesi

intikamın sırrı-öykü odabaş kanneci

kitaptan wattpad seçmeleri isimli yazımda bahsetmiştim biraz :) ki zaten listenin en başında olmasından ne kadar sevmiş olduğumu tahmin edersiniz :)
kitabın çıktığını görür görmez büyük bir heyecan ve sevinçle sipariş ettim.. ortalama 5 gün sonra elime ulaşabildi ki o gelinceye kadar ben unutmuştum sipariş ettiğimi :D :D 
aynı gece okumaya başladım lakin ertesi gün sabah 8.30 mikrobiyoloji dersim olduğu için 2.30 da ayrılmak zorunda kaldım kitaptan :/ zaten derste de uyukladım :D
dün gece de kitabı bitirip bugün post'unu yazıyorum ki bu az rastlanan bir olay.. normalde günler haftalar geçer ancak öyle yazarım yorumunu :D bu kez öyle olmadı işte :)
neyse kitaba geçeyim artık :)

kitap daha önce wattpad'de yayınlanmıştı ve ben o zaman hepsini okumuştum zaten.. ama basılınca bir heves gidip aldım.. okudum da ama wattpad'den çıkan kitaplar nedense hoş olmuyor.. orada okurken sabırsızca bölüm bekleyen ben şimdi aynı coşkuyu hissedemiyorum.. bunun ikinci kez okumamla alakası yok.. bazı kitapların 4.tekrarının yaptığım için biliyorum :D :D

wattpad de haftalık okurken gözünüze batmayacak tekrarlar birden okuyunca çok fazla geliyor :/ aynı kalıpların sürekli kullanılması-lakaplardan bahsetmiyorum- kısır döngü gibi.. bunun dışında kahraman gözüyle anlatılması biraz..hoş olmamış.. çünkü mesela kız bir şey düşünüyor-tabi yazıyor ne düşündüğü- sonra onu tekrardan aynı şekilde diyalogunda kullanıyor.. sitede okurken fark etmemişim ama bu da hoş değildi.. 



bir de o kadar para verdik kitaba yayınevi utanmasa saman kağıda basacakmış :D kalitesiz,gözü yoran bir kağıttı.. Allah'tan puntosu büyüktü de oradan kurtardı.. 
bir serzenişte yazım hatalarına olacak.. kim bilir kaç kişinin elinden geçiyor şu kitap.. en azından editör falan okuyordur.. hiç değilse yazarın dikkat etmesi gereken bir durum.. yazım hataları.. 3 sayfaya bir yazım hatasıyla karşılaşıyorsunuz.. olmaz ki canım :/ tamam beynimiz boşlukları kendi dolduruyor ama niye boşuna yoralım onu.. eğer ikinci baskısı yapılırsa okumayan insanlar için yazım hataları düzeltilebilir mi?? ve kimin konuştuğunu da parantez içinde belirtin lütfen.. demir mi konuşuyor poyraz mı anlatıyor ancak 3 paragraf sonra anlaşılıyor maalesef :/ wattpad de yazarken belirtmişti yazar.. yazım yanlışlarını almışlar ama anlatıcının kim olduğunu yazmamışlar.. yoksa mürekkepten de mi tasarrufa gitmiş yayıncı-ve ya her kimse-.. lütfen.. o kadar güzel kurguya,kaleme bu eğrilikler yakışmıyor..

şimdiye kadar kitabı fiziksel olarak-ve tekrar konusunda- eleştirdim çünkü kurgusu ve dili çok güzel :) en azından ben beğendim.. bazen öyle yerler geliyor ki-özellikle müzik ve sanatla ilgili yerlerde- yazar resmen döktürüyor :)

yani içerik süper paket olmamış :/
hadi kağıdı anlarım kabullenebilirim biraz.. ama yazım yanlışı ve isimsiz anlatıcılar.. 
kurgusu çirkin olsaydı eğer sizi meşgul edip de bu satırları okutmazdım.. ben de okumazdım kitabı :/ 
ama özgündü.. sonra benzerleri çıktı ama taklitler aslını yaşatır dimi?

size tavsiyem eğer düzeltilirse 2.baskıyı alıp okuyun ama düzeltilmezse de gidin kütüphaneden okuyun.. yada e-book olarak okuyun ama ben e-book işini pek sevmiyorum-anlamadığımdan sanırım-.. o yüzden aklınızda hemen okumak varsa kütüphaneleri tarayın derim :) macera aşk seven biriyseniz bu sizin kitabınızdır belki :)
benim puanım 10 üzerinden 7..

sağlıkla ve kitapla kalın!
_dr.coffee'den sevgilerle
not:youtube da tanıtım videosu da var sanırım..

19 yorum:

  1. Öyleyse ikinci baskıyı bekleyeyim ben.
    Ya o kadar hevesle yazdığın bir şey basılıyor ve böyle kalitesiz, yazım hatalı bir baskı olsa bunu yazan kişi olarak benim içime otururdu :D
    Sınır bitmek üzere toprak daha önce görmediğim için kendimi şiddetle kınadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.baskıyı bekle.. düzeltilmemiş olursa k.haneden oku :)
      ben sadece okumuş olmama rağmen çok kızdım, yazarı hayal edemiyorum.. bir de bir sürü okuyanı vardı wattpad'de..
      sevgili hemşehrim sıkıntı değil önemli olan okumaktı, kınama kendini boşu boşuna :D beğendin mi ?? kıandığına göre beğenmiş olmalısın.. oradaki esas oğlan biraz sinir bozucu değil mi?* bir de kızın sürekli oğlanı kızdırmaya çalıştığı bölümler var onlar da çok sinir bozucu.. oralarda kıza çok kızmıştım :)

      Sil
    2. Çok beğendim. Her zamanki gibi esas oğlanı boğmak, deşmek, alnının çatından vurmak istedim. Kız da abarttı bazı yerlerde ama bence yine o öldürülesi varlık hak etti her şeyi. Ah bir de yakışıklı olmasa daha neler diyeceğim de :D

      Sil
    3. yakışıklı esas oğlanlarımızın kaderi bu sanırım.. ama yukarıdaki kitapta farklı :) toprak hayallerimizin sevgilisi olabilir.. en azından benimkinin :D bir de destan'ın esas oğlanı çok iyi.. onu da okuyabilirsin..

      Sil
    4. Sınır bitsin ona geçeyim. Şimdi daha çok merak ettim ya. :D
      Kıza eziyet etmiyor mu yani? Bir wattpad yazısı olarak şaşırtıcı :D

      Sil
    5. az eziyet ediyor kitapta.. karşılaşmalarında yeterince çekiyor kız-kitabı kastediyorum-..
      sınır sevdiysen destan'ı akşama bitirirsin :) okuyunca beğenip beğenmediğini söylemeyi unutma :)

      Sil
  2. Merhabalar,
    Blogunuzu çok beğendim ve sizi takibime aldım :) Bende bloguma beklerim.
    http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/
    Sevgiler,
    Ebru

    YanıtlaSil
  3. hımmmm ay okumayım o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deep'ciğim senin tarzın değil ki zaten bu :) ağır abi klasik romanlarının yanına çok çerezlik kaçar :)

      Sil
    2. hiç bile öle demeee tarzım yok benim amaaa :) bak şimdi bütün asude romanalrını okucam. bunu da merak ettim ama sen tekrarlar var dedin ya vazgeçtim ondan :)

      Sil
    3. uff evet tekrarlar var :/
      haftalık okuyunca unutuyorduk ama kitapta öyle olmuyor :/ klasik bir espri bile olsa ikinci kez okumak hoş değil :/

      Sil
  4. doktorcum yinede yüksek puan vermişin yufka yürekli doktorum benim:)
    ben de e-book okuyamıyorum. almam ben de bu kitabı . adı güzelmiş ama. teşekkürler şekercim <3<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama kurgusu güzel ki :( ondan yüksek puan verdim :)
      indirimde görürsen al..düzeltilmiş baskısı yapılırsa tabi.. bir de chick-lit seviyorsan :D

      Sil
  5. ben 1.baskı okuyanlardanım evet yazım yanlışı çok fazla var malesef boşlukları ben dolduruyorum birde bunlar holding başkanı ilk başlarda konuşmalar normalde sonra ahmet kural a dönmüşler her cümlenin sonunda la var nerdeyse.. ama kitap kurgusu harika demir poyraz rüzgar batı ve toprak bayıldım bu beşliye hani diyorum poyraz demir ve rüzgarında aşkı olsaydı gelirmi acaba diye beklemedeyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diğerlerinin de hikayeleri var wattpad de :)
      hayır hepsi istanbul beyefendisi nereden geliyor ki "la".. ben ankaralı olduğum için fazla rahatsız etmemiş olabilir..siz deyince hatırladım :)
      kesinlikle kurgu güzel, fiziki özelliklerden sınıfı geçemez ama..

      Sil
  6. Bende E-book olarak okumak istiyorum acaba nereden bulabilirim bu kitabı? Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hicbir bilgim yok maalesef.. ben basili okudum.. yayinlanmadan once wattpad de okumustum.. yardimci olamayacagim ne yazik ki :/

      Sil
  7. Millet öykü oda başından bahsediyoruz. Tuvalet maceralarını yazsa önünü bile okurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D ben senin kadar hayran değilim galiba :P

      Sil

her kelime benim için değerli..